Dovolená v SAE

Dovolená v emirátech může být i Váš splněný sen, ale nevíte, kde přesně vyrazit, aby dovolená opravdu stálá za to? Podíváme se na ty nejlepší místa. Někteří na dovolenou šetří celý rok a jiný mohou jezdit po dovolených, kdy se jim za chce. Ať patříte do první nebo druhé skupiny, vždy je potřeba dovolenou správně naplánovat. A hlavně v případě, pokud se chystáte do zemí, které nejsou takzvaně za kopcem, ale chystáte se do země, která je nejen daleko, ale třeba i vyznává jiné životní standardy. Mezi takovou můžeme určitě zařadit i Spojené arabské emiráty. Je to země plná pozlátek, pohádkových míst, perfektních foto pointů, ale i nečekaných překvapení.

DUBAJ

Kde teda vyrazit? Míst, které stojí za to vidět je určitě mnoho. Jedním z nich je určitě druhé největší Abu Dhabí. Toto dokonalé místo v Perském zálivu Vás uchvátí svou historií, ale také stavby moderního stavebního stylu. Za návštěvu například stojí Yas Island nebo mešitu šejka Zeyada. 

Jistota v podobě Dubaje

Pokud chcete sázet na jistotu, tak Vaše volba by měla padnout na Dubaj. Tak jako Abu Dhabi tak i zde se můžete těšit na historií a s tím spojené památky, ale další monumenty, které navštěvují lidé z celého světa. Jednou takovou je určitě budova Burdž Chalífa, které je snad nejoblíbenější fotopoint celého světa. Pro milovníky muzeí i jedno nabízí Dubaj nebo třeba Dubajskou fontánu a mnoho dalšího. 

DUBAJ

K výletu se nabízejí i pouštní místa jako je například Al Gharia. Pokud, ale jste milovníci moře i to si můžete do sytosti užít. Nejen jako plavec, ale velmi rozšířené je zde potápění v Ománském moři. Co se týká základních informací tak měnou ve Spojených Arabských emirátech je Dirham a je zde potřeba platný cestovní pas minimálně dalšího půl roku po příletu zpět do České republiky. Tak to můžete v SAE pobývat 90 dní, poté je potřeba se vrátit anebo mít vyřízené povolení.